Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Briesnäckor

I slutet av sommaren var jag med Ida och Åse och fikade på ett mysigt ställe i Lomma. Vi åt kardemummabullar med brieost. Lät som en konstig blandning, men då måste jag prova om det är något jag inte provat innan. Ljuvligt. Brieost och kardemumma.

Inte förrän förra veckan kom jag på tanken att baka sådana själv.

Receptet: Kanelbullerecept + brieost + lite flingsalt kanske - kanel och smör då. 

Jag tror så här i eferhand att man ska hellre slösa en masse än snåla med briosten och kanske lägga lite ovanpå också. Den smälter ju så gott ändå. Känner ni hur det vattnas i munnen? Glöm inte köpa jäst nästa gång du handlar (eller kom och fika här innan de är slut).

Briesnacka-2

Briesnacka-1

Kommentarer

 1. Åh vad jag blir sugen!
  Det var ju brieost jag skulle handlat nu när jag var på Toppen. Kanske kan bli sådana under sportlovet nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de goda? För jag vet ju att du gjort dem!

   Radera
 2. Vad spännande kombination! Det hade jag aldrig kommit på själv. Kul att du är igång och bloggar igen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen tack själv för sparken i baken!

   Radera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg