Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

DIY: en armbandstavla

DIY-armband

Den här vackra ramen är ännu ett i raden av loppisfynd. Jag köpte den utan bild och när jag öppnade den för att stoppa in tyget, så låg där en lapp hopvikt. Precis så som man drömmer om att det ska ske. Men där var ingen skattkarta/testamente/okänd van Gogh. Det var en handskriven lapp med sån där vacker handstil som man bara kunde skriva med för två generationer sen. Det handlade om en ofärdigskriven omyndighetsförklaring. Märkligt.

Jaja. Det skulle ju vara ett DIY-inlägg, så: jag tog bort glaset och satt en bit tjockt papp bakom som jag klädde in med det grå filttyget. Sen satte jag glaset bakom och satte ihop ramen igen. Med runda korta häftstift blev det sen en armbandshängare. Easy-peasy.

Kommentarer

  1. Snygg! Gillar bruna skrinet framför osså, ser fin fint ut! Är det ett smyckeskrin med glaslock? Nu blev jag nyfiken :)

    SvaraRadera
  2. Så snyggt!
    Och vad spännande med lappen, undra när den skrevs?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg