Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sista sucken av sommar

Hortensia-damejeanne

Min damejeanne står fortfarande ute, nu med vatten i. Det var attans-kattans svårt att göra den ren! Inte ens barnhänder funkar på den här... Kanske ska låna mina föräldrars norska skogskatt och be han stoppa ned svansen och sopa runt med den? Eller inte. Nu står den inne och en torkad hundloka skulle vara fin i, trots att de är giftiga...

Hortensian blommar så fint. Det är nog dags att ge den en ny kruka innan den får flytta in. Med så många andra växter. Jag vet inte hur de ska få plats! Men jag funderar i alla fall på ett blomsterbord från Ikea. Är jag sist på tåget? Eller en Blocket-variant från 50-talet i toppskick för 200 spänn. Tar du in dina blommor?

Kommentarer

  1. Nope. Du är inte sist på tåget. Men visst är de fina. Passar nog ruskigt bra hos er. :-)

    Här plockas inte in några blommor. De får lugnt somna in i höstkylan ute. Men någon hortensia kanske man skulle ta och rädda ändå.

    SvaraRadera
  2. Jag minns att min mormor hade små sådana inomhus. De är ju så fina. (som om inte i princip alla blommor är det)... :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg