Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nästan borta

Kanelbullar

Nej, det är inte snön som är "nästan bort". Det är bullarna.
Varje gång jag ska baka med jäst känner jag en slags ångest: för jag tycker det är så svårt att få rätt temperatur på vätskan oavset hur jag gör. Men i torsdags gick det bra. Försvinnande bra och de största blev godast!
Annars gillar jag recept som detta bäst: bara att blanda, röra och skjuts in i ugnen utan att behöva bli det minsta kladdig om händerna.

Kommentarer

  1. Ah vad gott. Jag bakar gärna matbröd, men aldrig bullar. Det är makens grej.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg