Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Världens godaste och enklaste bröd

Morkt_brod

Vad hittar man på en fredag som denna? Jo, man vårdar sjukt barn med krånglande mage. Tur det är sol och väldigt vårigt: trädgården har fått besök av oss idag. Tänk att det är samma land vi lever i som är så ljuvligt under sommarhalvåret som är så mörkt och kylslaget under vinterhalvåret.

Jag har fått ett recept av min kusins fru som passar mig utmärkt: ingen jäst, ingen knådning = inget kladd och dessutom utomordentligt gott. Man blandar allt och häller det i två formar och in i kall ugn. Jag har även provat med jordgubbsyoghurt istället för vaniljyoghurt, inte som ett kreativt inslag utan i form av man-tager-vad-man-haver. Passar bra till det mesta.

Måttsats från Clas Ohlsson.

Kommentarer

  1. Det här receptet passar mig alldeles perfekt. Hur bra som helst utan jäst, knådning och kladd. Detta bröd ska bakas i helgen! //Jellon

    SvaraRadera
  2. så gott det låter - utskrivet och skall testas imorgon!

    SvaraRadera
  3. Hoppas de blev/blir bra! Jag har just karvat en skiva av den sista limpan som snart e slut.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg