Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ljus

sommar

Midsommar. Borde väl vara mitten av sommaren. Jag tycker att sommaren är som mest i juli och augusti, så midsommar är väl startskottet för sommaren egentligen? I år infaller sommarens absolut ljusase tidpunkt på söndag morgon kvart i sex, sen vänder det, för att gå mot nästa sommar och inte enbart mot mörkare tider som någon alltid tyckas verkar komma ihåg att påpeka.

Det drar ihop sej till sommarens julafton och imorgon kväll ska vi baka favoritbrödet igen.

Kommentarer

 1. Du är så bra på det där. Blir sugen på en PS-kurs när man ser vad du kan göra - inte för att jag har tid. :-)
  Hållar tummarna för att vädret ska vara hyfsat.

  Känns skumt att årets ljusaste dag kommer när sommaren knappt har börjat. Håller med om att vi asolut inte är halvvägs. Den har ju just börjat. :-)

  SvaraRadera
 2. :D
  Jag har aldig gått någon kurs. Mitt tips för att snabbt komma igång är att ta en bild (och spara om den) och gå sen igenom alla menyerna och testa på samma bild, så lär man sig vad man kan göra!

  16 grader läste jag att "de" utlovat på fredag. Precis godkänt om det inte blåser.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg