Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nya rummet

nya-rummet

Dagen efter att köksön var ett minne blott, satte de tre vise männen i snickarbyxor igång med reglarna och gipsskivorna. Min man, min pappa och min son: kloka, envisa, och driftiga alla tre. Jag var lite rädd för att vardagsrummet skulle upplevas som litet när väggen kom upp eftersom sonens rum var en del av det. Men från början är arkitektens tanke att det ska vara ett barnrum, så det kändes faktiskt bara bra. En bonus blev att det blev mindre eko och ljudnivån känns bättre. Ett i-landsporblem i hus med högt i tak.

Bilden är sammansatt av fem bilder - du ser väl skarvarna? - och rummet är inte trettio kvadratmeter stort som det ser ut här, utan kanske tio vanliga barnrumskvadrat.

Julljusstaken föpassades till vinden igårkväll. Så skönt att ta ned julsakerna. Och lika mysigt att ta fram dem igen om elva månader.

BTW: Vad använder du för ingrediens i din köttfärssås som ger den där extra goda smaken? Dela med dig av tips hos autoMATtanten. :)

Kommentarer

  1. Kul idé Caroline! Ska genast gå in och lämna mina högst hemliga ingredienser ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg