Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

I det blå

moln

I lördags satt vi och tittade på Planet Earth med barnen efter middagen. Det blixtrade till och jag trodde det var en nyårsraket. Men se det var en bolit. En slags meteor av fotbollsstorlek. "En sån som kom när det var dinosaurier här? Ungefär. Min dotter kom ihåg från "Prehistoric Park" att det kom en meterorit då med. Antagligen något större. När det var jordbävning sov jag, men denna missade jag inte!

Molnen på bilden nedan är fotograferade i Åmål för ett par somrar sedan. Vackra fjädermoln som jag inte kunde låta bli att föreviga. Och igår blev de till ovanstående mönster efter copy-paste-vrid-och-vänd.

fjädermoln

Kommentarer

Populära inlägg