Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Pastasås

Pasta

En pastasås som passar bra efter jul, eftersom man kan använda julskinkan utan att det är för mycket "julbord" över maten. Detta är mtt bidrag till autoMATtantens temavecka där det idag handlar om rester.

Ingredienser:
1 stor och väldigt finhackad röd lök
1-2 vitlöksklyftor
skinka eller bacon (om man tar bacon så ta mindre eller inget salt i slutet)
1 burk lätt creme fraiche
mycket dijonsenap (det blir inte så starkt i maten, ger mer smak än hetta, så även barnen kan äta det)
en stor nypa oregano
salt & peppar

Gör så här:
Sätt på pastavattnet.
Stek köttet. Börja med köttet, så kan du steka löken i fettet från köttet + att baconen kan rinna av ett tag.
Stek löken och vitlöken.
Blanda i de övriga ingredienserna. Koka upp.

Servera med riven parmesanost och några stänk tabasco på vuxentallrikarna gör pricken över i.

Kommentarer

  1. just nu behövs det verkligen sådana här tips! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, lite pasta eller sallad är verkligen välkommet nu!

    Det var mitt bidrag till temaveckan på min nya blogg: autoMATtanten (hade glömt skriva det i inlägget innan)! :)

    http://automattanten.blogspot.com/2008/12/rester.html

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg