Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tårta på tårta

tårta_på_tårta

Det kunde varit i fredags och det kunde varit i lördags, men nu är det måndag och jag är förkyld. Det kunde ha varit värre alltså, mitt i den kalasiga helgen. Jag har sett nyhetsmorgon, EfterTio med Malou och sjukdomsprogram på Discovery: en förkylning är inte så farligt och nu tänkte jag blogga lite, men den rätta känslan vill inte infinna sig. Det får bli tre bilder på helgens tårtor.

  • Nyckelpigetårtan finns i boken "Millas kalastårtor", som jag fått låna av en snäll kollega. Inte svår att göra, men det blev mycket choklad över efter att nyckelpigorna var klara.

  • Gräddbullstårtan är ett försök till kopia av en vacker förlaga. Det blev dock en stor gräddbulle, istället för flera små. Receptet hittade jag på receptforum. Jag penslade på smält choklad efter att tårtan fått stå i frysen en kvart, så att den inte skulle smälta när den varma chokladen kom på.

  • Den sista hittade jag på ICA.

Kommentarer

  1. Nyckelpigetårtan var ju hur söt som helst! :)

    SvaraRadera
  2. Oj, vilka fantastiska tårtor! Nyckelpigetårtan var ottrolig!

    SvaraRadera
  3. Åh så söt den var, Nyckelpigtrårtan!! =D HI hi

    SvaraRadera
  4. :-) och bäst av allt var att de var inte svåra att göra. Men nu är de tyvärr borta från vårt kylskåp...

    SvaraRadera
  5. Japp samma bok! Mycket choklad över här också, en trend? Jättetrevlig blogg!

    SvaraRadera
  6. Maria: Ah, du hittade inlägget! Jag har även gjort bröllopstårtor som såg ut som dina!

    Välkommen hit :)!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg