Odla brysselkål i pallkrage
De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra. Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...
Åhå! Läcker! Den skulle passa perfekt som avslutning på min uppvärmda lunch (potatis i micro är verkligen sådär...). Jag har ett "chokladdoppar-set" från Summerbird och har även smakat lite praliner därifrån.
SvaraRaderaJag antar att chokladdopparsetet är populärt hos den yngre halvan hos familjen (också)?
SvaraRaderaTänkte ge mig på att baka egna sådana gräddbullar ikväll eller imorgon. Eventuellt kommer resultatet på bloggen.
Den munken med jordgubbe i skulle jag absolut testa om jag fick möjlighet, mums!
SvaraRaderaWow! Vilket konstverk, med jordgubben i mitten. Och det låter ljuvligt gott dessutom.
SvaraRaderaAnna-Karin, heter det munkar i dina trakter?
SvaraRaderaKajsa, ikväll ska den testas: gräddbulletårtan. Jag vispade så att mixerstaven glödde. Återkommer med resultatet, om den var god!
Japp i Göteborg säger vi munkar :-)
SvaraRadera