Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fönster mot verkligheten

Äppel-Päppel animering

Utanför mitt fönster på jobbet ligger ett par fiskebåtar och en liten väg framför byggnaden där jag sitter. Det är en avkopplande utsikt där det samtidigt händer mycket, som jag skrivit om tidigare. En man brukar komma på eftermiddagen och rå om sin fiskebåt - eller ro om den - sen tar han en kopp kaffe, vilar lite och ser allmänt nöjd ut.

Det ligger en skola ligger inte så långt härifrån och många ungdomar - hallå, tanten, hur gammal är du, frågar jag mig själv, när du beskriver yngre som ungdomar?! - och de går och speglar sig och sina trendiga outfits och frisyrer (för det är det, jag är inte ironisk) i mitt fönster. Efter ett tag ser du att det faktiskt sitter någon bakom fönstret som också tittar på dem. Det är rätt kul att se minen när de upptäcker det. Den ser väl ungefär ut som jag själv gjort om jag känt mig lite förlägen eller påkommen eller så försöker de se totalt oberörda ut.

Efter en förkyld vecka kändes första arbetsdagen igår som måndag och så är det redan fredag idag! Härligt. Hoppas du får en fin helg! Och så bjuder jag på en liten höstanimering i form av fyllda äpplen. Fler fyllda äpplen hittar du här.

Kommentarer

 1. Gud vad du kan - animering på bloggen! Imponerad :)

  SvaraRadera
 2. :)
  Sitter du också och lördagssurfar i regnet eller?

  SvaraRadera
 3. Snygga äpplen! Jag kom på mig själv med att använda frasen "dagens ungdom" igår när jag msn:ade med en kollega :S
  Trevlig helg på dig själv!

  SvaraRadera
 4. Tack Petra!
  Läste du dagens Sydsvenskan om ordet "nuförtiden"?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg