Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Onytt om onyttigtigheter

tisdagstema_onyttig_cake

Det är ingen nyhet att godsaker för det mesta är onyttigheter. Frukt är inte godis, så är det bara. Den här ljuva äppeltarten har en fransman bakat och vi åt upp den på semestern i somras. Det vackra porslinet gjorde kakan ännu godare.

En annan onyttig favorit just nu är Dixie kolasås ringlad ovanpå en matsked med vispad grädde med lite vaniljsocker i. Det är vad jag unnar mig om jag vispat grädde till barnens marängsviss. Ibland blir det både två och tre matskedar och jag har nyss köpt ny tub med sås - till barnen. Den gamla tog slut, måste varit sista tuben i batchen på fabriken så den blev säkert inte ordentligt fylld.

Tisdagstema idag är onyttig.

Uppdatering:
Orginalbilden finns numera också att beskåda eftersom utsnittet jag valt gjorde det svårt att se vad det var om man inte sett hela sammanhanget!

appelpaj

Kommentarer

  1. Jaså.. var tvungen att läsa först vad det där var för något;-)
    Säkert gott och smaskigt .. men kolasås vet i sjutton om jag tycker är så gott och med grädde.. ja, kanske.. Onyttigt i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte det såg ut som en snigel som kom fram under servetten först... *f´låt!*

    SvaraRadera
  3. Pialotta och Jessika: det var ju lustigt att det var svårt atts e vad det varm, nu har jag uppdaterat inlägget med orginalbilden på äppelpajen!

    SvaraRadera
  4. Nu ser jag bättre - och det var ju en assiett och ingen servett ;)

    SvaraRadera
  5. Jag ser inte snigeln, hur jag än "ställer om" blicken... :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg