Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kryss i taket!

kryss

Måttfullhets-GI ger inte helt oväntat måttfullt resultat. Så jag har lagt till en ny ingrediens i det nya sunda levernet: motion. Hör och häpna! Förutom en misslyckad runda med barnvagnen för ett år sedan, så är det första gången på fem år.

Jag fick ett schema från en kollega, vars man är maratonlöpare, som gick ut på att man går en kort bit, joggar en längre och växlar däremellan, för att jobba upp konditionen. Mitt mål var längs landsvägen till ett vägkors och tillbaka. Väl framme vid vägkorset kändes det som om jag just börjat. Jag tar en lite längre runda. 5,7 kilometer blev det, när jag väl insåg vidden av rundan var det försent att vända: då hade det blivit ännu längre!

Lärkorna sjöng i skyn - hittade inte mannens mp3-spelare - och det var ljuvligt lugnt ute på landet. Hemma igen var jag faktiskt inte så trött som jag förväntat. En gång är ingen gång, men jag ska ut snart igen. YES! Jag har börjat motionera igen! Känner mig riktigt sugen.Bilder: Brunmönstrig tapet och fågelburstapet från Engelska tapetmagasinet och kristallkrona från Wikipedia och takrosett och lister från taklister.com.

Kommentarer

 1. HEJA! Själv längtar jag så in i den efter att få vara igång igen. Jag fick in ett trevligt flyt innan alla sjukdomar tog oss i ett fast grepp, men nu var det länge sedan.

  Jag gillar bilden också. Kors i ett snyggtak där ;-)

  SvaraRadera
 2. Vi kanske kan peppa varandra? Jag skall återuppta mina morgonpromenader innan jobbet nu tänkte jag :)

  SvaraRadera
 3. Bra gjort! Det var nog inte förbjudet att ta en längre runda från början ;-)
  Jag försöker också ut och springa men tycker det är mycket tråkigare än gå på gruppträning, men man är samtidigt mindre bunden. Men Mp3 måste jag ha annars går det inte alls. Keep on jogging!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg