Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vittisdag

vittisdag

Kladdkaka är något som inte ska vara så svårt ju. Mina brukar dock antingen bli för torra, kletiga eller platta. Men i lördags hände nåt! Jag lyckades med en kladdkaka. Inspirerad av Icas recept länsade jag även en chokladask med olika färgglada fyllningar från i julas och delade i små små bitar. Svinnet var som vanligt stort när mina två assistenter är med.

Resultatet blev i alla fall ett chokladigt översta lager med snyggt abstrakt mönster av de olika fyllningarna. Skorpmjölet till bottnen var slut, det blev puffat ris istället. Det blev oväntat gott, lite segt. Å så lite grädde till det. Och en balja kaffe. Och Baily's om man vill det när det är lördag.

Lite vit choklad och vitt ris är mitt bidrag till färgtemaveckan hos Nilla.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg