Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Min last

Barista

Jag röker inte, jag dricker inte så mycket och när jag väl gör det så är det mest lättöl eller rött vin. Däremot har jag en annan last. Jag älskar kaffe latte. Att få gå med en kopp rykande latte på stan, det är lyx för mig. Och det kan jag kosta på mig om jag tar med mig egen lunch: en kaffe + en hemmagjord någorlunda miljövänlig macka (jämfört med köpelunch i alla fall).

Idag lyxade jag till det med en latte från Barista - Fair Trade Coffe. Mmmm. Nästa steg i min miljövänliga profil är att ta med egen mugg.

Bild från Baristas pressbilder på hemsidan.

Kommentarer

Populära inlägg