Odla brysselkål i pallkrage
De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra. Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...
Det var en annorlunda men spännande tolkning av dagens tema! Nu blev jag riktigt sugen på att prova den berömda skinkan!
SvaraRaderaKul och annorlunda tolkning!
SvaraRaderaEftersom jag bor i Spanien avnjuter jag ofta det du avbildat.
Förresten så har jag ett foto på eken vars ollon grisarna käkar på på mitt tisdagstema idag ;)
Aldrig hört talas om umami tidigare. Intressant!
SvaraRaderaJa det där umami har jag aldrig hört tidigare - intressant ... och med största sannolikhet är också min sambo en av de där umamina med sina gourmetsmaklökar som köksmästare .....
SvaraRaderaJag har just läst om skinkan! Den lär vara världens dyraste! Typ 1000,- kilot...
SvaraRaderaSkulle gärna smakat...