Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Skogsväder - igen

070923

I helgen var det skogsväder igen. Vi lockade med några vänner och picknickväskorna packades. Jag har ett lakan som passar en kingsize-säng. Det är rödgrön röra av rutor i tjock filt med olika små katter på. Visst låter det modernt och i passande i föräldrasovrummet? Numera tjänstgör det som stora picknickfilten. I söndags satt vi åtta stycken på den.

Min son och våra vänners son lekte skogsarbetare. Släpade ut en flera meter lång gammal gran utan barr mitt på den lilla vägen där vi vuxna gick. Här var det stopp. Det hade skogsarbetarna bestämt.

Ikväll skulle inte min lille skogsarbetare ha välling:

" - Skogsarbetare dricker inte välling".


Nähä. Jag har just funderat på när det är dags att sluta med välling och kommit fram till att det får han själv bestämma. Det var dock inte dags ikväll. Men innan sago- och vällingdags, blev jag upplyst om att:

" - Skogsarbetare sover inte".


Denne lilla friluftsmänniskan gör i alla fall nu. I skenet av deras Sun jar.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg