2012-05-31

Blomkål i ugnen

Bara jag tänker ordet "blomkål" vrålar ungarna: - neeeeej! Men de har faktiskt missat hur gott blomkål i ugnen är.

Skiva blomkål i lite mindre än en centimeter tunna skivor, sprinkla över lite olivolja, flingsalt och färsk rosmarin. Ta med hela kvisten också i ugnen. Chiliflakes är också gott.
Jag tror jag brukar ha dem inne cirka tjugo minuter på 225 grader. Godast är de när de fått lite färg.

Och som ni ser på sista bilden, så smög sig lite rödlök upp på plåten, efter första fotograferingen.

Blomkal-rosmarin-2 Blomkal-rosmarin-1 Blomkal-rosmarin-3

6 kommentarer:

  1. Vilket bra tips! Det ska jag testa. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera
  2. Låter spännande, det måste jag testa!

    SvaraRadera
  3. Mmmm gott gott! Ibland lyxar vi till det genom att lägga cheddarost ovanpå... åh himmel så gott det är :) det får ni testa nån gång!
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  4. Eller blomkålsmos/röra till en bit fläskkött/kyckling. Åh så gott

    SvaraRadera
  5. Hur i hela friden gör du för att skiva blomkålen utan att den smular sönder sig i allt annat än 1 cm tjocka skivor?! (testade också det receptet)

    SvaraRadera
  6. Cheddarost på, jösses, det måste vara gott!

    Jag skivar med en vass tunn kniv och lägger "smulet" ovanpå de största skivorna, Petra! :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥