Odla brysselkål i pallkrage
De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra. Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...
Vilket bra tips! Det ska jag testa. :) Kram /Nellie
SvaraRaderaLåter spännande, det måste jag testa!
SvaraRaderaMmmm gott gott! Ibland lyxar vi till det genom att lägga cheddarost ovanpå... åh himmel så gott det är :) det får ni testa nån gång!
SvaraRaderaHa det bäst!
Eller blomkålsmos/röra till en bit fläskkött/kyckling. Åh så gott
SvaraRaderaHur i hela friden gör du för att skiva blomkålen utan att den smular sönder sig i allt annat än 1 cm tjocka skivor?! (testade också det receptet)
SvaraRaderaCheddarost på, jösses, det måste vara gott!
SvaraRaderaJag skivar med en vass tunn kniv och lägger "smulet" ovanpå de största skivorna, Petra! :)