Julros - Helleborus

 

Julros - helleborus

När man som mest behöver en blommande växt ute i den brungrå fulheten i naturen, så kommer de: julrosorna. Blomman med det vackra latinska namnet Helleborus. Det vill jag också heta! På min trädgårdskurs som nu är slut, pratade läraren mycket om att ha något vackert utanför de fönster man ofta är vid och ofta tittar ut genom. Det kan låta som en självklar sak, men det går att göra mycket mer av en utsikt inifrån hemmet. Jag kom på att mina två tio år gamla julrosor alltid stått på baksidan. Hur tänkte jag där? Nu står de så att jag ser dem varje dag från köksfönstret.

Jag fick dessutom fler av min systers svärmor i julklapp: små skott som jag planterade om direkt och som jag verkligen hoppas klarar sig!

Jag googlade det latinska namnet nu, för jag skulle se om de heter något mer än bara Helleborus. Plötsligt fick jag en känsla av att jag verkligen behöver en rosa julros också. Nästa som när jag "behöver en tröja", men nu känns det mer befogat: växter är ju liv.

Får se om jag klär mig med en rockring med en diameter på tre meter och beger mig ut bland folk i helgen och letar upp en rosa julros.

Kommentarer

Populära inlägg