Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Låg sol avslöjar dammet

 

Vitrinskåp med solljus och damm


Solen står lågt även mitt på dagen nu och när jag jobbar hemma syns dammet; däruppe på skåpet! Men eftersom jag jobbar, så får dammet vara! Jag gillar verkligen vårt vitrinskåp. Det slukar allt "finporslin" eller de olika blåmönstrade porslinstallrikar från loppisar och Japan och olika glas med guldkant jag kallar finservis! Basen är vitt porslin: för jag vill att maten ska synas och inget mönster på tallriken ska ta bort uppmärksamhet och så lite fina fat till det.

Tavlan med tornet vid Falsterbokanalen i Höllviken finns i webbshoppen i två snarlika versioner: en i blåa nyanser här och en annan svart-vit poster här.

Kommentarer

Populära inlägg