Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hur virus spreds för ett år sen

Träd med social distans

 Om någon sagt "social distancering" för ett år sen, då hade jag nog tänk på någon som vill och väljer att vara själv. Vem fasen hade en superblekaste aning om vad som låg på lut under 2020? Att risken förelåg var ju uppenbart, speciellt med tanke på serien på Netflix om just pandemier som hade premiär lagom i realtid för profetsian.

Det var just social distansering jag tänkte på när jag såg dessa träd.

Jag gillar @argabibliteokstanten på Instagram, jättemycket. Det här inlägget om hur vi spred och sprider virus (följ gärna till källan!, också kul!). Same-same. Samhällslyteskomik.

 Hur virus sprids - och spreds

Kommentarer

Populära inlägg