Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lite för tidiga vårlökar!

 Jag satte lökarna enligt alla tips som jag hittat via alla olika trädgårdsgrupper jag är med i på Facebook och hos mina "kollegor" på mitt blomsterkonto på Instagram. Vad ingen av oss tog med i beräkningen efter våra erfarenheter är klimatförändringarna. Det är så varmt att blasten på vitlöken redan är två decimeter lång och så har de första blomsterlökarna också börjat gro i krukorna som står på vinterförvaring under takutsprånget.

Det är ju inte så mycket att göra, mer än att skydda dem extra mycket och kanske sätta in fler krukor i växthuset, där är det ju lite mildare klimat, ingen blåst i alla fall!

Vårlökar i krukor

Tidiga vårlökar i krukor


 

__________________

Kommentarer

Populära inlägg