Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Höstfint vid entrén

I söndags köpte jag lite höstblommor och tre små pumpor på Vellingeblomman och jag var även på Vellinge Plantskola en sväng för att köpa jord. Det senare av dem var lite mer behagligt att besöka istället för det lekland som det förstnämnda har förvandlats till!

Två små prydnadskål, en ljung som jag sett på Instagram innan som heter Skyline, som är väldigt fin och stilren och tre små pumpor som sagt. Det lyser upp vid entrén.

Ljungen Skyline
Prydnadskål vid entrén


Höstblommor vid förstukvisten

Pumpor dekorerar ingången


Kommentarer

Populära inlägg