Försöker välja dahlior till 2021

Odla dahlior 2021 urval


I eftermiddags och efter middagen har jag suttit och gjort urval av dahlior att beställa till våren. Det har tagit flera timmar! Allra först insåg jag att så gott som allt var slut på Bulbs.se, där jag planerat att beställa. Sen hittade jag via en webbsida, sen visade sig att frakten var dyr och att moms inte ingick i priserna i webbshoppen. Dumt. Då letade snåla jag upp till en annan webbsida: Magolia i Nossebro

På bilden ovan ser ni de sorter som kvalificerade sig till första urvalet. Med tanke på att det finns över 50.000 registrerade sorter, så är det inte så många! Det finns många bra dahliasidor och även på Facebook, jag är med, där Dahliaentusiasterna är en. Magnolia i Nossebro har också en bra och lång allomfattande sida om allt om dahlioroch hos Gardenflow ytterligare en.

Vilka dahlior blev det då? Jo, de åtta nedan. Jag ville sätta samman bilder på dem, för att se hur tonerna passar ihop. Jag hade egentligen en bild av en ljusare färgskala, men den här känns jag. Lite trendig Café och lait och en hel del rosa med mörka inslag.


Odla dahlior 2021
Kommentarer

Populära inlägg