Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En ren längs vägen

Det må vara Norrlands vanligast skämt, men jag tyckte att det var lite roligt att kalla dem vägrenar: renarna som stod och betade något under snön längs vägen. De verkade inte rädda, även om de tog notis om oss och de flesta vände faktiskt rumpan till. Vi stannade och vevade ned rutorna för att titta på dem - och förhoppningsvis inte störa dem.

Jag har gett bilden en rutig karaktär i gråblå nyanser, det syns bäst på den andra bilden. Tyckte det passade bra. Den finns här.


En ren längs vägen

En ren längs vägen i Lappland, NorrlandKommentarer

Populära inlägg