Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En eftermiddag i trädgården

Vinstilla igen och sån klar luft. Det är så skönt ute i trädgården, man bara är i häret och nuet. Majken, vår katt och Sigge, grannens katt, håller mig sällskap och övervakar allt jag gör. Det finns flera nykomlingskatter här med, men dem känner jag inte!

Den här eftermiddagen var i söndags och jag gjorde ett litet "julbord" med granar jag har i krukor, två julrosor och en lykta, det ska jag ta och fotografera till ett nytt inlägg. Under hösten har jag gått en trädgårdskurs på distans, via Edelviks folkhögskola som hjälpt mig att se på trädgården med mer skärpta ögon. Det skulle ha varit träff där nästa helg, men som mycket annat så sker den digitalt istället.


Majken, brittisk korthårskatt

Majken, brittisk korthårskatt

 

__________________

Kommentarer

Populära inlägg