Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Värmland och Dalsland


Värmland och Dalsland


Idag har vi mest suttit i bilen. Men vi har kört längs vackra skogsvägar med fin utsikt över milsvid utsikt med gran, björk och tall och sen genom mörka skogar med lingonris och blåbärsris som gröna lurviga mattor utmed skogsgolvet. Det finns så mycket att se i vårt vackra Sverige att jag vill köra ända till Kiruna nästa sommar!

Vi kör med elbil och det är inga som helst problem att köra på dessa till synes avlägsna skogsvägar. Det gäller bara att planera sin resa efter var man kan tanka ström.

Kommentarer

Populära inlägg