Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Snabb kaka


Snabb kaka

En kvart innan lunchgäster skulle komma, kände jag att vi nog ändå borde ha en kaka. Det gick inte att få barnen att göra en kladdkaka. Båda två är riktigt bra på det, men inte jag.

Då fick Google hjälpa mig i köket: ”Farfars snabba kaka”, inte min farfar dock. Med endast fyra ingredienser och tio minuter i ugnen så lär jag göra den igen, speciellt när den blev så himla god med kolasmaken. Så tack Cassandra för receptet, jag har kopierat det nedan, rakt av:


Farfars snabbkaka:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 ägg
100 g smör


Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i kastrull. Blanda ner resterande ingredienser och rör om tills allt blandats samman.
3. Smöra form eller lägg i bakplåtspapper och häll över smeten.
4. Grädda kakan i 5 minuter på 200 grader. Ta ut kakan och strö över valfria bär och grädda ytterligare ca 5 minuter. Tills kakan är fast och fått fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.


Snabb kaka

Kommentarer

Populära inlägg