Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Skånska slättens sädesfält

Vi körde fel när vi skulle ta en ny väg hem. Men vad fasen är fel väg om den är så vacker att man måste stanna och ta kort? Det kanske var ännu mer rätt väg hem. Här är så vackert nu när allt är i full blom och mer än det. Det är som om jag inte kan njuta tillräckligt mycket av det naturen ger.

Läste att naturen inte är till för oss, därför behöver vi inte ha dåligt samvete för att inte njuta varje sekund av den. Det är vi människor som lägger in värderingen "vacker". Naturen är till för sig själv - även om vi ingår där. Men vi kanske borde vara tacksamma ändå - eftersom vi biter och biter den hand som föder oss.

Skånska slättens sädesfält

Kommentarer

Populära inlägg