Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nyskördad potatis - inte för en krona kilot!

Potatisskörd: tatis, potatoe, pantofflor
Potatisskörden, med några äkta kulpotatisar
Runt midsommar brukar mataffärerna ju sälja nypotatis för en krona kilot. Är det ens lönt för bonden att gå upp för att skörda den? Eller att sätta in subventioner, för det är väl det man egentligen gör.

Jaja, har jag lagt ned ett stort antal timmar på mina potatisknölar. Men det är inte bara för deras skull, utan även min egen: att få vara i mitt eget trädgårduniversum är som en finpackning för ett torrt hår: min själ blir mjuk igen.

Såg ett recept om "påfflor": kokta potatisar som pressats och gräddats krispiga i våffeljärnet. Det kan hända en del av potatisskörden ikväll. Recept och bild återkommer om det faller väl ut - annars också kanske.

Och det knäppa med mina potatisar är: vi äter inte så mycket potatis.

Kommentarer

Populära inlägg