Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Laxbacon - stekt laxskinn

Laxbacon, stekt laxskinn


Jag gillar ju att spara mat - eller egentligen att konsumera så mycket som möjligt av den mat jag köpt. Ett bevis på det är ju min bok ”Ät upp!” Som finns nåde på Bokus och Adlibris - och i min webbshop Studiocaro-lines.com.

Här har jag tagit tillvara laxskinnet och stekt det. Det ska stekas riktigt knaprigt på båda sidor. Det stänker en del och det syns i videon med! Passar fint som dekoration på laxsidan man serverar. Och jag kallar det laxbacon, men laxchips går lika bra.

Och hur det smakar? Som laxköttet, men med den knapriga texturen = gott. Prova!

Laxbacon - stekt laxskinn


Kommentarer

Populära inlägg