Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Giudecca - Venedigs Brooklyn

Utan att veta, valde vi visst Venedigs trendigaste stadsdel - eller ödel: Giudecca. En ö som få hittills besökt, men som förväntas blomma upp. Venedig själv kändes nästan förbrukat. Tänk vad man gjorde förr i staden: köpmän, kvinnor i vackra kläder, konst, kultur, vacker arkitektur - högkultur och säkert grym och orättvis i bland.

Detta grundar jag på det faktum att jag tänker på serien "Outlander" när jag tänker mig "Venedig förr". Alltså ganska ogrundat i fakta. Men ändå. 1743 i Venedig fanns inga selfiesticks, guidade turer på kinesiska, gondoler med plastdekoration eller bildmenyer på restaurangerna. Men ta mig tusan så vacker där måste varit - eftersom det är det fortfarande!

Giudecca i Venedig

Giudecca i Venedig

Giudecca i Venedig

Giudecca i Venedig

Giudecca i Venedig

Giudecca i Venedig

Giudecca i Venedig

Kommentarer

Populära inlägg