Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Baveno vid Maggiore-sjön


Italien. Baveno. Den här gången kändes det lite som att kanske inte komma hem, men att vara på sitt ställe igen. Det är nog sjätte eller sjunde gången vi är här. Efter lite turer med rummen fick vi ett riktigt bra rum med underbar utsikt över Maggiore-sjön.

Gick en sväng och köpte frukost. Jag tycker hotellfrukost summerad sällan är värt det. Först är det en fest för ögat och ofta slutar det med att man (jag) ätit ungefär dubbelt så mycket som jag brukar till frukost - och känner sig lite onödigt mätt fram till lunch. Och då är man jättehungrig igen eftersom magsäcken töjt ut sig. Om det rent anatomiskt är möjligt vet jag inte, men den är i alla fall flexibel.

Lugnt och skönt. Hej semester. Hej elvakaffe.Kommentarer

Populära inlägg