Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Att skörda smakrika morötter

Nyskördade morötter

Så här som dessa små godingar smakade vill jag minnas att morötter smakade förritiden, eller förr i tiden, det är ju inte ett ord. Inte på 1800-talet (då var de kanske ännu godare) eller så, utan när jag var barn (på 1900-talet). När växtförädling inte hade bokstavligen urartat, ur-artat (haha).

Tomaterna ska vara så små, mindre än körsbärsttomater. Den sorten, hundreds of thousands och 100/1000 om man så vill, blir det. Men! De ska ju också bli många. Och det har de inte blivit sen förra inlägget om dem.

Nyskördade morötter, rädisor och tomater

Kommentarer

Populära inlägg