Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lördagsmorgon i naturen och sen under parasolletNu kommer ett sånt där störigt inlägg om att jag var ute och sprang i morse. Men jag brukar inte göra det och har inte gjort det på länge: ryggen har satt stopp. Men idag funkade det! Och jag är verkligen glad för det. Gymmet i all ära, men där är inte vackert. Inget slår en löprunda i naturen.

Efter det: kaffe i skuggan. Det var dock för kallt. Satt och frös medan jag läste tidningen: om den extrema värmeböljan i Frankrike.

Kommentarer

Populära inlägg