Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Smaker av Bangkok

Ibland händer det att man har en månad ledigt. Det händer inte så ofta, inte oplanerat i alla fall. Vi åkte en lång weekend till Bangkok. Jag har aldrig varit i Thailand tidigare, så det här var en ny upplevelse. En upplevelse som är svår att sammanfatta enkelt på ett rättvist sätt, men jag ska försöka!

Mitt största intryck var allt folk, den goda maten, värmen och att de har så här varmt året runt (!) och den dåliga stadsluften. Som vanligt vet jag inte vad allt är som jag smakar på, första bilden nedan vet jag dock att det var glass - dock tog jag en machalatte, kände mig hälsosam trots grädden på toppen.

Japansk glass i snygga nyanser
Japansk glass i snygga nyanser

Lime på marknad i Bangkok
Lime på marknad i Bangkok 


Jag gick en lång runde med kungens tempel som mål, men egentligen var det vägen som målet och mödan värd: marknader, intryck av stadens arkitektur. 

Dumplings från IconSiam
Dumplings från matmarknaden på IconSiam

Matdumplings i pulled pork-style och vaniljdumpling. Den gråa innehåll en slags "köttgryta". Vi besökte IconSiam, ett köpcentra som öppnade i november förra året och som inte är likt något annat jag sett: modernt och oväntad utformning.

Jag hade sett fram emot att gå på marknader och göra fynd. Köpte bara mangojuice, jackfrukt och iskaffe. Annars blev shoppingen rosa KitKat och en slags asiatiskt gelegodis som jag vet att barnen gillar - totalt! Jaja, förutom lite på Kastrup,

Kommentarer

Populära inlägg