Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mat i USA

En av de mest intressanta saker jag kan göra när man är på semester, är faktiskt att gå i en helt vanlig mataffär. Det är så intressant att se vad som erbjuds i gångarna! Och min son delar också intresset. Tyvärr går det sällan att ta med sig så mycket hem, men diverse kryddor, soppor i påse, godissorter, andra kaffesmaker än hemma och en hel del annat med har jag släpat hem. 


Kaffe och munchkins på DD: Dunkin Donuts
Kaffe och munchkins på DD: Dunkin Donuts
Att äta ute är ingen svårighet. Att äta nyttigt ute är inte lika enkelt. Även om det finns nyttiga alternativ och de flesta menyer nu vad jag gissar är enligt lag, visar hur många kalorier varje rätt innehåller, så är det svårt att motstå alla frestelser där! Som dessa munchkins från Dunkin Donuts. Det är som om man sparat hålet i den vanligt donuten och gjort små runda munkar av dem. gott. Men onödigt. Kaffet däremot är däremot väldigt gott, godare köpekaffe än Starbucks faktiskt!


Schysst lök
Schysst lök

Kommentarer

Populära inlägg