Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lunch på The Lodge

Kyckling med grillat skinn och nypotatis och väldans god sås
Kyckling med grillat skinn och nypotatis och väldans god sås



En helt ovanlig lunch på The Lodge utanför Veberöd, mitt i Skåne. Ett trevligt ställe året om. Vi fick en ovanligt god potatissoppa till förrätt och en vacker kycklingrätt till lunch. Jag tror att kocken kände sig peppad efter gårdagens Nobelmiddag!


En liten bit bokskog
En liten bit bokskog

Skogen ser dig.
Skogen ser dig.

Lodgeutsikt
Lodgeutsikt



Kommentarer

Populära inlägg