Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Grönkål redo att skördas i odlingslådan

Odla grönkål på höst och vinter
Grönkål i trädgårdslandet
I somras byggde vi fina odlingslådor. Jag sådde så mycket i ren odlingsglädje och satte en del lite för tätt, som potatisarna. Jag tänkte att jag skulle minnas vad jag planterat, men det gör man inte! Dock är det lätt att känna igen grönkålen - när den äntligen är klar för skörd i november.

Jag drar dock på skördandet av den. De är ju så fina och jag har ju odlat upp de finingarna själv.... Tur jag inte är bonde.

En av odlingslådorna i höstskrud
En av odlingslådorna i höstskrud

I väntan på fikaskjuts. en tur i höstträdgården
I väntan på fikaskjuts. en tur i höstträdgården med grönkålsfärgade skor.


Kommentarer

Populära inlägg