Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vegansk glass - ärtglass

Inspirerad av en annons, googlade jag recept på ärtglass. Hos Leila hittade jag ett som lät intressant. Ingredienser:
frysta gröna ärtor - jag valde Findus´ Ebba-ärtor!
frusen banan
lakritspulver
agavasirap - tog tredadlar istället
lime eller citron, tog inget av det, för det fanns inget hemma!
mynta - fem sorter ur mitt frodiga myntaland

Mixa och njut! Jag fick njuta alla själv, ingen ville smaka. Två är kvar i frysen och jag ska banne mig ha en till frukost imorgon.

Vegansk glass
Vegansk glass

Fyra veganska glassar
Fyra veganska glassar



Ärtglass
Ärtglassen redo att ätas

Kommentarer

Populära inlägg