Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sädesfälten mot havet

Jag brukar inte tillåta mig att stanna när jag är ute och springer. Igår fick jag stanna två gånger. Första för att fotografera vårt vackra, vackra skånska landskap.

Andra gången var energin slut, helt slut. Har aldrig upplevt ett sånt "bensinstopp", men det gick knappt att ta sig hem. Men jag vet ju varför - äta bättre under dagen!
Sädesfält i Kämpinge
Sädesfält i Kämpinge

Korn eller råg?
Korn eller råg?

De fyra sädesslagen - minns man dem?! Vete, korn, havre och råg.
De fyra sädesslagen - minns man dem?! Vete, korn, havre och råg.

Kommentarer

Populära inlägg