Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

SpirulinabollarJag brukar beställa hälsosam mat och miljövänligt schampoo och balsam från Bodystore. Hårprodukterna har jag faktiskt hittat på Ica också. Jag beställde även spirulinabollar, men de innehöll enligt min smak för mycket russin eller rättare sagt russin överhuvudtaget!

Så igår blandade jag till mina egna spirulinabollar. Ordet är väl skönt - spirulina - man blir glad av det. Detta blandade jag:

1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
1 påse kärnfria dadlar
2 msk spirulinapulver
3 msk pistagesmör
2 msk kokosfett
1 msk av Rene Voltaires gröna smoothiemix

Mixade allt och rullade sen bollarna i mandelmjöl. Gott, mättande och nyttigt.

Det lustiga är att jag tog vad jag hade hemma. För ett år sedan hade jag på sin höjd haft solrosfrön hemma av alla dessa "nya" ingredienser.

Så här såg de ut. "Såg".
Kommentarer

  1. Spännande recept! Ja visst blir man helt bubblig inombords bara man hör ordet spirulina!

    Må gott!
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg