Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Odlingsbäddar i metall


Vi har en hörna i trädgården som under sommaren ska få sig en make-over. Allra helst skulle vi vilja ha en viktorianskt växhus där, men hörnan är inte så stor att det skulle bli proportionerligt! Därför bildgooglar vi "uk garden inspiration".

Viktorianskt växthus hos Vanstad Trädgård.

Ett viktorianskt växthus till, med egen ingångsdel.


Ett trädgårdsland där man kan gå och skörda själv är så rogivande och barnen uppskattar det med. Jag har hittat dessa odlingskragar i metall, som kan vara ett bra alternativ till trä tycker jag.


Fint med små sittplatser integrerade.De finns hos Landgården som även har webbshop. Och hos Sköna Hem finns ännu mer onspiration.

Kommentarer

Populära inlägg