Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Burgare

Jag har redan hört om dem som grillat årets första köttbit. Där är iofs alltid någon som grillar på nyår, men nu menar jag inlett säsongen på riktigt. Den här posterna finns i ända upp till 70x100 cm för den som är riktigt sugen på en saftig och välfylld klassisk burgare.

Hamburgarereceptet finns här (vare sig du behöver påminnelse om vad som nu ingår i extra allt eller kör något annat. Ibland har vi avocado i. Då byter burgare och all annan mat också, namn till "California whatever".

Förra veckan bjöd vi på hemmagjorda hamburgare när vi hade gäster. jag hade kokat egen ketcheup. Den var riktigt god. Men nästan ingen smakade den! De flesta tog ett säkert kort: flaskketchup. Har du ketchup på din burgare? Ibland har jag.... tror jag.

Finns i webbshoppen här!
#burger #hamburger

Kommentarer

Populära inlägg