Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Måkläppen

Jag har bott i sydvästra Skåne i hela mitt liv, minus ett år i USA. Men har aldrig satt min fot på Måkläppen. Och så blev det faktiskt inte igår heller vid söndagens utflykt. Solen höll på att gå ned innan vi skulle hinna fram eller åtminstone tillbaka innan det var helt mörkt, trots att vi började promenaden klockan två. Men det gjorde inte så mycket. Trevligt sällskap, god fika, vackert väder och så visade sig de söta sälarna precis innan vi skulle vända. De verkade vara lika nyfikna som vi, där de stack upp sina huvuden ur vattnet och guppade i vågorna.

Ornvinge-maklappen-falsterbo
Barnen kallade på oss att det låg en död örn på stranden. Örn brukar ju vara ett samlingsbegrepp på stor rovfågel, men jag tror faktiskt att det var det. Vackert. Synd.

Falsterbo-fyr
Fina Falsterbo fyr. Fyrar var väl på 90-talet vad ugglor är på väg att bli nu.


Sal-maklappen
Säli.

Kommentarer

Populära inlägg