Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tokyo i bilder

En långlånghelg i Tokyo. Jag visste att mina förväntningar inte skulle vara de rätta: för det var så fantastiskt svårt att förstå hur den här staden är, dess själ som vi bara skrapat lite på ytan av. Det är en stor fantastisk stad med vänliga människor, överallt.

Här kommer några bilder. Jag vet att ni som följer via Instagram redan sett några av dem.

Tokyo1

Lunch med sushiband. Gott och helt andra sorters bitar än hemma. Och gott! Kockarna ropade hela tiden och det var en slags rolig gemenskap på restaurangen.Tokyo2

Turistdistrikt i Asakusa - gammal men nyuppgyggd stadsdel med tempel.


Tokyo3

Sjögrässallad. Gott. Allt är gott och jag älskar att prova ny mat.


Tokyo4

Finkött carpaccio. Biff med insprängt fett och lite fett på det med.


Tokyo5

Det är folk ute hela tiden. Ljust och lugnt och en "snäll" stadspuls trots stadens storlek.


Tokyo6

På minirestaurang med tio platser, saké och sällskap av min man!


Tokyo7

Regn och dimma idag. Intressant att se stadens alla ansikten.


Tokyo8

Ja, här sitter jag nu på 37:e våningen och dricker afternoon tea. Imorgon bär det av hem igen. Gud, vad jag saknar barnen!

Kommentarer

  1. Wow, var det en privat resa? En långhelg i Tokyo, now that's what I call vacation! Ser underbart ut. Nästa gång jag och maken ger oss ut på vift själva hoppas jag det blir Berlin.

    SvaraRadera
  2. Vilken cool stad. Synd att ni missade en dag men hoppas ni fick bra kompensation. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg