Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Närodlat

Jag skulle bara ta bort lite vissna grenar, så insåg jag att hela trädgården ju var full med godsaker!
Bönor, minimorötter, jordärtskockor, chili, tomater och hallon. Kändes extra bra att kunna servera grönsakerna till middagen ekologiskt, närodlat, utan bekämpningsmedel och faktiskt stundtals även utan vatten...

Men tänk om man skulle odla allt själv, tänker jag. Det hade ju inte gått: så mycket man som vi behöver! Hur långt räcker ett sädesfält? Och så tänker jag på dem som levde för: hur mycket åt de? Hur stora var deras portioner?

IMG_0374
För snyggt för att ätas upp!

Filip_och_gronsakerna
Mm. Hallon!

Kommentarer

Populära inlägg