Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Arigato gozaimasu Tokyo!

Sista morgonen i Tokyo - igår måndag. Jag drog undan pappjalusin och möttes av en stad som badade i morgonljus. Dags att åka hem. Fem dagar som skulle varit sex dagar men blev fem på grund av en kass radio i flyget... Jag åker gärna, gärna tillbaka hit.

Nedan tre mobilbilder, redigerade stående i kön till flyget!
Tokyo-morgon
Utsikt från 37:an över Shinjuku-stadsdelen.

Tokyo-frukost
Misosoppa, lichifrukt och en vaniljbulle + lite okra innan med till frukost.
Tokyo-fiskar
Snacks. Allt är fisk.
Arigato gozaimasu betyder tack så mycket!

Kommentarer

  1. Vilken fantastiskt cool resa! Jag har varit där med jobbet i två dagar, det var en kombiresa - Shanghai och Tokyo där merparten av tiden spenderades i Shanghai. Hann tyvärr inte alls se så mycket men kom ändå fram till att Tokyo är en väldigt cool och spännande stad!
    Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg